Φετος στο WordCamp Thessaloniki 2019 εχουμε και εργαστηρια!

Οι συμμετέχοντες που έχουν ήδη κάνει την κράτηση του εισιτηρίου τους μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα από τα παρακάτω εργαστήρια.

Κάθε εργαστήριο θα φιλοξενήσει έως και 25 άτομα, με σειρά προτεραιότητας. Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα και είναι διάρκειας 2 ωρών το καθένα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα και μόνο εργαστήριο. Για να συμμετάσχετε στο εργαστήριο που σας ενδιαφέρει, απλά συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε στο τέλος του άρθρου.

Γνωρίστε τους ομιλητές μας, μάθετε τι πρόκειται να σας διδάξει το κάθε εργαστήριο αλλά και τις απαραίτητες προϋποθέσεις και το επίπεδο γνώσης που απαιτείται για να το παρακολουθήσετε.

 

1. Σχεδιαζοντας την τελεια καμπανια email marketing – Ιωαννης Αποστολιδης

Σε αυτό το Workshop, θα αναφερθούν τα είδη των emails, τι είναι το Spam, η διαφορά και η σωστή χρήση του Broadcast, του Autoresponder, των Follow Up Sequences και του Automation. Πώς δημιουργώ ένα Automation για την πώληση κάποιου προϊόντος και πώς για ένα Webinar.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

Δεν χρειάζονται απαραίτητες γνώσεις. Σημειωματάριο, στυλό και λίγη καλή διάθεση είναι τα βασικά εφόδια για αυτό το εργαστήριο.
Καλό θα είναι βέβαια οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους laptop, ώστε να μπορούν να ακολουθήσουν το πρακτικό κομμάτι του workshop.

Σχετικά με τον Ιωάννη

O Γιάννης ασχολείται με το Digital Marketing από το 2008 και είναι ιδιοκτήτης της DMS Hellas Ltd και των ιστοτόπων dmaspot.com και dmacourses.com. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και το 1992 ξεκίνησε μαθήματα πληροφορικής. To 2008 ξεκίνησε να συνεργάζεται με μία εταιρεία με συμπληρώματα διατροφής, όπου και άρχισε να εφαρμόζει πρακτικές για να κάνει Online πωλήσεις και για να επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεών του σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2013 «ανακάλυψε» το WordPress και ανέπτυξε το πρώτο του blog, με θέμα το Internet Marketing, ενώ παράλληλα ξεκίνησε να στέλνει εβδομαδιαία Newsletters, ίδιας θεματολογίας. Έκτοτε έχει διοργανώσει και διεξάγει δεκάδες εκπαιδευτικά γεγονότα τόσο offline όσο και online, σχετικά με το Digital Marketing. Παρά τις πωλήσεις που έκανε, λόγω της έλλειψης γνώσεων σχετικά με τη σωστή χρήση του email, συχνά αντιμετώπιζε προβλήματα σχετικά με την διατηρησιμότητα των επαφών και την επαναληψιμότητα των πωλήσεων. Αυτό τον οδήγησε στο να εστιαστεί περισσότερο επάνω στο Email Marketing.


2. Φτιαξε το δικο σου ιστοτοπο τωρα με το WordPress – ολα οσα πρεπει να ξερεις – Ευαγγελος Αθανασιαδης

Πώς να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο με WordPress (Αποκλειστικά για αρχάριους)

 • Τι είναι το WordPress;
 • Ελάχιστες απαιτήσεις του WordPress
 • Πώς να στήσετε τοπικά διακομιστή και έναν ιστότοπο WordPress;
 • Πώς γίνεται η εγκατάσταση θεμάτων, για αλλαγή εμφάνισης του ιστοτόπου σας;
 • Προσθέστε επιπλέον λειτουργίες με την εγκατάσταση προσθέτων του WordPress
 • Πώς να μεταφέρετε τον τοπικό ιστότοπό σας στο διαδίκτυο;
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το WordPress για ηλεκτρονικό εμπόριο;

Σε ποιους απευθύνεται

To Workshop απευθύνεται στους νεοεισερχόμενους στο χώρο κατασκευής ιστοτόπων καθώς και σε αυτούς που θέλουν να δημιουργήσουν τον δικό τους δυναμικό ιστότοπο.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

Όρεξη να μάθεις και το Laptop σου. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και γνώση, μόνο ευχέρεια στην χρήση υπολογιστή.

Σχετικά με τον Ευάγγελο

Ο Αθανασιάδης Ευάγγελος ασχολείται με την κατασκευή ιστότοπων από το 2002, και ειδικότερα με το WordPress από το 2005. Είναι επικεφαλής της Ελληνικής μετάφρασης και διανομής του WordPress (Greek Polyglots Team) και παράλληλα συνεισφέρει ως Support Contributor στην κοινότητα του WordPress.

Συμμετέχει ως μέλος της Ελληνικής κοινότητας και συνδιοργανωτής των WordCamp Αθήνας και Θεσσαλονίκης, καθώς και του WordPress Meetup Larissas.


 

 

3. R u ready for rank position #0? | Increase your visibility in the age of assistance – Ηλιας Τσαλδαρης

Ένα WorkShop προετοιμασίας για την παρουσία σας στην πρώτη σελίδα των “Οργανικών Αποτελεσμάτων” καθώς και των νέων θέσεων (rank position #0, answer boxes etc) της πρώτης σε χρήση μηχανής αναζήτησης.

Προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια σε σχέση με τα οργανικά αποτελέσματα που εξαφανίζονται καθώς αντικαθίστανται από το Γράφημα Γνώσης (Knowledge Graph), τις άμεσες απαντήσεις (Direct Answers), τα νέα υβριδικά διαφημιστικά μηνύματα και πολλά άλλα.

Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για τις αλλαγές που έρχονται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης Google μέσα στα επόμενα χρόνια;

Προσαρμόστε σήμερα τις τεχνικές σας SEO (Search Engine Optimization)

Ενημερωθείτε για τις αλλαγές στην Βελτιστοποίηση για τις Μηχανές Αναζήτησης και δομείστε μια ολοκληρωμένη στρατηγική για το Search Engine Marketing (SEM) σε αυτές.

Τεχνικές SEM – SEO για την επίτευξη της κατάταξης στην θέση μηδέν.

Θα επικεντρωθούμε στις εξής θεματικές:
– Ψηφιακοί βοηθοί (Google Assistant, Siri, Cortana, Alexa) και η αλληλεπίδραση τους με τις μηχανές αναζήτησης.
– Ορισμός Rank 0
– PASO (Personal Assistant Search Optimization)
– Rich Snippets & Schema Plugins For WordPress

Σε ποιους απευθύνεται

Το συγκεκριμένο Workshop δεν απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για τις αλλαγές και τις τάσεις στον τομέα του μάρκετινγκ για τις μηχανές αναζήτησης.

Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής

Δεν χρειάζονται απαραίτητες γνώσεις. Σημειωματάριο, στυλό και λίγη καλή διάθεση είναι τα βασικά εφόδια για αυτό το εργαστήριο.

Σχετικά με τον Ηλία

Ο Ηλίας φοίτησε στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών με ειδίκευση στα οικονομικά και επιχειρησιακά μαθηματικά. Είναι Google Partner στα πεδία Google Ads και Google Analytics. Είναι ιδρυτής της Innovation Group, η οποία εξειδικεύεται στο Search Engine Marketing και δραστηριοποιείται προσφέροντας υπηρεσίες B2B σχετικά με τη διαφήμιση και το Digital Marketing. Στον τομέα του SEM εκτελεί καθήκοντα Data Analyst / SEM – SEO Consultant ενώ στον τομέα της διαφήμισης πειραματίζεται ως Art Director.

Σου άρεσε κάποιο (ή και όλα) από τα Workshops του #WCTHESS2019, αλλά δεν έχεις εξασφαλίσει ακόμη τη θέση σου στο event; Εύκολο! Ακολούθησε αυτόν τον σύνδεσμο!
(Μην ξεχάσεις μετά την αγορά του εισιτηρίου σου να επιστρέψεις σε αυτή τη σελίδα και να δηλώσεις συμμετοχή στο Workshop που επιθυμείς!)

 


 • 27 Jan 2020

  WordCamp Athens 2020 – 16 Μαΐου, Αθηναΐδα

  Η Ελληνική Κοινότητα του WordPress ανανεώνει το ραντεβού της για τον Οκτώβριο του 2019. Μετά το επιτυχημένο WordCamp Athens 2019, σειρά έχει η Θεσσαλονίκη...

About Panagiotis Koukoulis

Panagiotis Koukoulis has created 37 entries.